Chalrose Quotes – Eleanor Roosevelt

Women Power!

Vrouwen hebben de macht en de mogelijkheid om de kledingindustrie te veranderen:
Women Power Fashion!

Ken je de organisatie Women Power Fashion?

Ze zetten zich keihard in om de misstanden in de kledingindustrie aan te pakken. Misstanden waarvan vrouwen vaak de dupe zijn.

Vrouwen zijn de drijvende kracht achter de kledingindustrie. Vrouwen in Nederland hebben het recht om te weten waar en onder welke omstandigheden hun kleding is gemaakt. Arbeidsters hebben het recht om te weten voor welk merk zij produceren. Dat is het belang van transparantie over de locatie waar mode artikelen worden geproduceerd. Dit geeft vrouwen de macht om samen de kledingindustrie te veranderen.

80% van de arbeiders is vrouw
De arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie zijn zwaar en vaak nog zwaarder voor vrouwen. Ze krijgen minder betaald dan mannen en werken lange dagen in fabrieken zonder pauze – zonder een leefbaar loon, zonder opleiding en zonder promotie of zwangerschapsverlof. Ook hebben ze te maken met (verbale) mishandeling en seksuele intimidatie.

Maar het zou verkeerd zijn om deze vrouwen te zien als willoze slachtoffers. Steeds meer vrouwen komen voor zichzelf en hun collega’s op, starten vakbonden en vragen aandacht voor arbeidsrechtenschendingen.

Deze vrouwen verdienen het om te werken in veilige en goede omstandigheden. Ze verdienen een loon waar ze hun familie van kunnen onderhouden. Vrouwen en meisjes zijn de kracht achter de mode-industrie. En ze hebben de macht om de industrie te verbeteren, en daar kunnen ze onze steun goed bij gebruiken.

Als bedrijf in de mode-industrie onderschrijven wij het belang van eerlijke handel. Dat is de reden dat Marieke gedurende het productie proces van een nieuwe collectie continue aanwezig is om te monitoren hoe deze verloopt en of alles gaat volgens de standaard die wij hanteren voor Chalrose.

Wij staan achter ons product: gemaakt door mensen voor mensen. Op een eerlijke veilige en verantwoorde manier.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de Schone Kleren Website: https://www.schonekleren.nl/

Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken toch!

XX Chalrose

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie Instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacy policy
Instellingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!