Care: Tips om jouw tas mooi te houden

Chalrose is een accessoirelabel met customizable tassen voor vrouwen die er altijd goed uit willen zien.

De Chalrose Collectie bestaat uit tassen en losse ‘clicks’ in verschillende maten, kleuren en leersoorten.
Iedere tas is zo ontworpen dat je haar op verschillende manieren kan dragen.

Het leer van de Chalrose tassen en accessoires wordt op natuurlijke wijze gelooid met pigmenten zoals kurkuma, meekrap, walnoot, indigo en vlierbes.
Er komen geen chemicaliën aan te pas. Leer is een mooi en duurzaam product en bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud gaat het jaren mee. Een natuurproduct dus, met al haar eigenschappen en nuances. Vuil, vet, vocht, transpiratie en zonlicht kunnen jouw kostbare leren tas beschadigen. Door regelmatig onderhoud voorkom je vroegtijdig slijtage en kleurverschillen. Met slechts weinig inspanning kan je jarenlang plezier hebben van jouw leren tas.

Voor de reiniging en bescherming van het leer raden wij aan om geen chemische middelen of producten te gebruiken.
Tevens adviseren wij om schurende doekjes en schoonmaakmiddelen te vermijden. Mocht het product nat worden, laat het product op natuurlijke wijze drogen. Bescherm het product tegen hitte en vocht.

Het product dient nooit voor langere periodes aan direct zonlicht bloot gesteld te worden, aangezien UV stralen het materiaal kunnen laten verbleken.

Om die reden is het noodzakelijk de clicks regelmatig te verwisselen. Zo voorkom je dat de tas verkleurd!

VERZORGING

Met de juiste verzorgingsproducten geef je je tas een langer leven.

Wij raden aan, vóór het eerste gebruik, de tas goed te impregneren met een beschermende en voedende spray, zoals de Collonil Carbon Pro Spray. Deze spray zorgt voor een krachtige waterproof bescherming voor alle materialen, dus ook leer. Door een dergelijke spray wordt het leer soepel gehouden. Bij de Collonil Carbon Pro Spray is tevens gebruikgemaakt van carbon-technologie met langdurige werking tegen vuil en vocht. Hoe gebruik je de spray? Schud de spray voor gebruik, spray vervolgens op 25 cm afstand op droog leer. Nu hoef je de tas enkel nog goed te laten drogen en je kunt op pad met je Chalrose tas!

PREVENTIE

Houd Chalrose producten uit de buurt van dingen die vlekken kunnen veroorzaken (zoals oliën, vloeistoffen en vuil in het algemeen). Voorzorg is beter dan nazorg.

KRASJES VERWIJDEREN IN LEDER

Een lichte kras op leer is gemakkelijk te verwijderen. Dat komt omdat het leer van de Chalrose tassen natuurlijk is gekleurd met pigmenten en oliën. Een goede manier is om de kras op de tas  met een licht vochtige doek weg te poetsen en hierna een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone te richten. Hierdoor komt het hars van het leer omhoog. Vervolgens rondt u de behandeling af door met een droge doek over de plek met de kras te wrijven. Doorgaans lukt het om een kras op een leren tas op deze manier te verwijderen. 

VLEKKEN VERWIJDEREN

Eerste Hulp bij Tas Ongelukken.
Wat nou als er toch vuil op je tas is gekomen, er is een waterflesje gaan lekken of je hebt een penstreep op je lederen tas? De Clean & Care pompflacon van Collonil is de redder in nood.
Het schuim spuit je op een schone doek. Wrijf het gelijkmatig op de plek waar je het wilt schoonmaken. Pak vervolgens een andere droge doek waarmee je het resterende schuim en het vuil kunt afvegen van de tas. Na ongeveer 10 minuten drogen is je tas weer opgeknapt!
Je kunt de producten van Collonil in verschillende schoenenwinkels en online op www.collonil.com kopen.

Losse onderdelen voor jouw Chalrose tas bestel je HIER

Nog één gouden tip!

Trek noóit aan de verwisselbare Chalrose strap aan de voorkant van de tassen. Deze kan alleen verwijderd worden door de buttons aan de binnenkant van iedere tas te liften! Hoe dat werkt? In deze video leggen we het uit.

Heb je hulp of advies nodig? Neem contact met ons op wij adviseren je graag!

Zo werken de buttons

In iedere City bag, Back-Shopper, Doppio en Piccolo zitten twee buttons die er voor zorgen dat het bandje aan de voorzijde stevig vast blijft zitten. De enige manier om het bandje te verwisselen voor clicks uit de collectie is door de buttons IN de tas aan te trekken. Let op: Nooit trekken aan het bandje of aan een click!

Garantie op Chalrose producten

Chalrose geeft op alle producten een garantie van 6 maanden.
Vertoont jouw aankoop binnen 6 maanden een gebrek door een tekortkoming van Chalrose? Dan repareren wij dit gratis, op vertoon van je bon.
Op onjuist gebruik van het Chalrose Click systeem en op verkleuringen kunnen wij helaas geen garantie geven.

Alle informatie over garantie voorwaarden vind je hier.

IMG_3180

Klanten over Chalrose

Ik heb een Chalrose tas gekocht bij Idenza in Groningen. Ik gebruik de tas iedere dag en ben er nog steeds heel erg blij mee. De tas is echt fijn in gebruik. Er zitten heel veel vakjes in. Overal is aan gedacht, zo gebruik ik ook de klik sleutelhanger, ik heb mijn sleutel van de sportschool er aan vast gemaakt. Echt heel handig vind ik dat. Ben erg benieuwd welke kliks jullie nog krijgen. Het lijkt me erg leuk om straks een mooie klik te kopen voor de tas. Ik vind Chalrose echt een heel gaaf nieuw tassenmerk en kan de tas dan ook zeker aanbevelen!
Cynthia Dijksman
Over de city bag
Ik heb sinds een kleine 3 jaar een Chalrose tas en heb deze nog geen dag thuis laten liggen. Hij is prachtig, zeer comfortabel en kan altijd alles vinden wat erin zit (nooit graaien of je tas omkeren om toch die ene lippenstift te vinden!). Ik wissel regelmatig van verschillende hengsels, en ook de shopper clic is geweldig om mee te reizen. Deze tas is chic en tijdloos. Ben er nog elke dag ontzettend blij mee! Kaat Maas .
Kaat Maas
over de back-shopper + crossbody click

Cookie Instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacy policy
Instellingen